Συμμετοχή της Κοινωνικής Μέριμνας στη Δράση “Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο”

Δημοσιεύτηκε από τον/την socialwelfare στις

Φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή των μαθητών

Η Κοινωνική Μεριμνά , στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας γύρω από θέματα διαφορετικότητας και αναπηρίας, συμμετείχε στη δράση «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών» με τίτλο «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο», με δυο θεματικές ενότητες με απώτερο στόχο την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συμπερίληψης. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από το ειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης η οποία παραχώρησε και τον χώρο.

Στην πρώτη ενότητα, «Εστιάζοντας στα Άτομα με Οπτικές Αναπηρίες», οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες/ παιχνίδια και συζήτηση, να μάθουν για τη ζωή των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία και με τον τρόπο αυτό να καλλιεργήσουν κουλτούρα συμπερίληψης και αισθήματα ενσυναίσθησης. Παράλληλα, πήραν βασικές γνώσεις για τη γραφή Braille, ενώ μπορέσαν  να περιηγηθούν και στον εξοπλισμό που έχει η Βιβλιοθήκη και προορίζεται για Φοιτητές με Αναπηρία.

Η δεύτερη θεματική  ενότητα εστίασε στα Άτομα με Κινητικές Αναπηρίες, στην οποία οι μαθητές μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και συζήτησης καλλιέργησαν το αίσθημα της ενσυναίσθησης και ενημερωθήκαν για τη ζωή των Ατόμων με Κινητική Αναπηρία, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα παρουσιάστηκαν  και κάποιοι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς προς τα Άτομα με Κινητική Αναπηρία.

Οι δυο δράσεις ολοκληρωθήκαν τον Απρίλιο και συμμετείχαν συνολικά 71 μαθητές από 2 σχολεία  (Δημοτικό και Γυμνάσιο) της ευρύτερης περιοχής.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις