Διαδικτυακό Σεμινάριο – 31 Μαρτίου 2021 – Υποστηρικτική Τεχνολογία στην καθημερινότητα και στην εκπαιδευτική ζωή των ΑμεΑ

Αφίσα Διαδικτυακού Σεμιναρίου

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Υποστηρικτική Τεχνολογία στην καθημερινότητα και στην εκπαιδευτική ζωή των ΑμεΑ”.

Υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή με την παρουσία περίπου 580 ατόμων.

Την έναρξη του Σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Ιατρικής, Μάρκος Μαραγκός, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Οι ομιλίες που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής:

  • “Πανταχού παρούσα”: Η προσβασιμότητα ως κανόνας και όχι ως εξαίρεση (Γιάννης Τσάκωνας, Αναπληρωτής Προϊστάμενος ΒΚΠ, ΔΣ ΣΕΑΒ)
  • Η Ιατρική Τεχνολογία για Άτομα με Σωματικές Αναπηρίες: Από την έρευνα στην εφαρμογή (Νίκος Παλληκαράκης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών)
  • Τα ΑμεΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πολιτικές βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους σε αυτή (Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής, Ιατρός – Ψυχίατρος MSc, Μέλος Δ.Σ. Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος i-Living)
  • Έρευνα και νέες τεχνολογίες υποβοήθησης για άτομα με προβλήματα όρασης (Κωνσταντίνος Μουστάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών)
  • Ένα πανεπιστήμιο για όλους; (Φώτης Μπίμπασης, Β’ Αντιπρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής, Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ)

Στο τέλος, απαντήθηκαν από όλους τους ομιλητές ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του Σεμιναρίου.