Δημοσιότητα

Στο τεύχος “Μάιος – Ιούνιος 2023” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο των Μηλιτσοπούλου Χρυσάνθη και Ευγενία Ορφανού, μέλη της Μονάδας Προσβασιμότητας της Κοινωνικής Μέριμνας, με τίτλο “Συνταγογράφηση Βιβλιοθηκών – «Η Δύναμη των Λέξεων»”. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στο περιοδικό @up

Στο τεύχος “Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο των Μηλιτσοπούλου Χρυσάνθη και Ευγενία Ορφανού, μέλη της Μονάδας Προσβασιμότητας της Κοινωνικής Μέριμνας, με τίτλο “Αποφοιτώντας από ένα προσβάσιμο πανεπιστήμιο”. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στο περιοδικό @up

Στο τεύχος “Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο των Μηλιτσοπούλου Χρυσάνθη και Ευγενία Ορφανού, μέλη της Μονάδας Προσβασιμότητας της Κοινωνικής Μέριμνας, με θέμα το Χάρτη με τα σημεία προσβασιμότητας που δημιουργήθηκε για το Πανεπιστημίο Πατρών. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στο περιοδικό @up

Στο τεύχος “Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2022” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο του Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου, Κλινικού Ψυχολόγου της Κοινωνικής Μέριμνας, με τίτλο “Νέοι ενήλικες και ψηφιακά μέσα”. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στο @up

Στο τεύχος “Μάρτιος – Απρίλιος 2022” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο της Ασπασίας Καγκελάρη, Φυσίατρο της Κοινωνικής Μέριμνας, με τίτλο “Λειτουργία γραφείου ιατρικής υποστήριξης και παροχή δωρεάν φυσικοθεραπείας από την Κοινωνική Μέριμνα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών”. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στο Thebest

Στις 19 Ιανουαρίου του 2022, ο ενημερωτικός ιστότοπος “The Best“, ανήρτησε συνέντευξη της Αντωνίας Φερτάκη, μίας εκ των κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Μέριμνας, η οποία μίλησε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας και για τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο.

Screenshot από Δελτίο Ειδήσεων του Ionian TV

Στις 12 Ιανουαρίου του 2022, το Ionian TV φιλοξένησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Αντωνία Φερτάκη, η οποία μίλησε για την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και τις υπηρεσίες που παρέχει στους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό video στον παρακάτω σύνδεσμο (Δελτίο Ειδήσεων | 12.02.2022), όπου το συγκεκριμένο απόσπασμα βρίσκεται στο 41:08.

Screenshot από άρθρο στο @up

Στο τεύχος “Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021” του περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών, δημοσιεύθηκε άρθρο της Ευγενίας Ορφανού, Βιβλιοθηκονόμο της Κοινωνικής Μέριμνας, με τίτλο “Κατανοώντας τους αναγνώστες οθόνης (Screen Readers)”. Στον παραπάνω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Screenshot από άρθρο στην εφημερίδα Agrinio Press

Σε άρθρο που δημοσίευσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 ο ενημερωτικός ιστότοπος AgrinioPress, γίνεται εκτεταμένη αναφορά στους σταθμούς εργασίας για Άτομα με Αναπηρία που εγκαταστάθηκαν από την Κοινωνική Μέριμνα στις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Πατρών.

Screenshot από άρθρο στην εφημερίδα Πελοπόννησο

Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα Πελοπόννησο που φιλοξένησε το άρθρο της Μηχανικού Η/Υ της Κοινωνικής Μέριμνας, Μηλιτσοπούλου Χρυσάνθης, σχετικά με την Προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο, στην Κυριακάτική έκδοσή στις 18 Απριλίου 2021.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Screenshot από άρθρο στο @up

Στο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, η Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών @UP δημοσίευσε το άρθρο της βιβλιοθηκονόμου της Κοινωνικής Μέριμνας, Ευγενίας Ορφανού, με τίτλο “Μέριμνα για τους Εντυποανάπηρους Φοιτητές”. Στον παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα 9 του τέυχους.

Screenshot από άρθρο στην εφημερίδα Πελοπόννησο

Η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποίησε αφιέρωμα στην Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα το αφιέρωμα είχε τίτλο “Ένα ψηφιακά προσβάσιμο Πανεπιστήμιο για όλους”.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην παρακάτω σύνδεσμο.

Screenshot από άρθρο στο @up

Στο τεύχος 65 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020) της Περιοδικής Έκδοσης του Πανεπιστημίου Πατρών @UP, συμπεριλαμβάνεται άρθρο (σελίδα 5), στο οποίο γίνεται αναφορά στις υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Screenshot από άρθρο στο @up

Στο τεύχος 63 (Απρίλιος 2020) της Περιοδικής Έκδοσης του Πανεπιστημίου Πατρών @UP, συμπεριλαμβάνεται άρθρο (σελίδα 7) με τίτλο “Ψυχική Υγεία” το οποίο γράφτηκε από την Κοινωνική Μέριμνα.

Πώς αντιλαμβάνονται οι εθελοντές του UP Web TV τις μορφές Διαφορετικότητας στο Πανεπιστήμιο;;.. Μας αφηγούνται 5 ιστορίες.. (Η Τέχνη της Διαφορετικότητας, 10/04/2019)

Στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PATRAS IQ) καλέσαμε τους Καταστηματάρχες Εστίασης & Αναψυχής να μετατρέψουν τους καταλόγους τους σε μορφή Braille δωρεάν.

Αρκετοί ήταν οι καταστηματάρχες που κινητοποιήθηκαν και επωφελήθηκαν της δράσης, εντυπώνοντας τον κατάλογο τους σε braille ώστε να μπορούν να προσφέρουν ισότιμες ευκαιρίες αναψυχής και στους τυφλούς συμπολίτες μας.

Πώς είναι να τρως και να κινείσαι στο σκοτάδι; Μπορείς να φανταστείς;.. (Δείπνο στο Σκοτάδι 17/04/2019)

Την άνοιξη του 2019 υλοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΕΚΟ με στόχο την εκπαίδευση εθελοντών της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας στην κοινωνική και ακαδημαϊκή υποστήριξη των φοιτητών που ανήκουν στις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες. Το μοίρασμα που προέκυψε ήταν πέρα από τη φαντασία μας – δώρο ακριβό!

Σελίδα Facebook Η ζωή μου με το Γιαννη

Ευχαριστούμε πολύ την Άδα (Η ζωή μου με τον Γιάννη) για την κοινοποίηση!
Σκοπός μας είναι να παρέχουμε πάντα όσο καλύτερη υποστήριξη στους φοιτητές μας που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Απόκομμα περιοδικού του Πανεπιστημίο Πατρών

Ευχαριστούμε πολύ την Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών @UP, όπου στο τεύχος 57 του Οκτωβρίου 2019, αναφέρθηκε στο πρόγραμμά μας (Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.