Εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης: “Διαμορφώνω την Επαγγελματική μου Ταυτότητα και προετοιμάζομαι για τη διαδικασία μίας συνέντευξης επιλογής‘’

Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών” διοργανώνει δωρεάν βιωματικό εργαστήριο (workshop) ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτοπαρουσίασης και δικτύωσης με την αγορά εργασίας με τίτλο “Διαμορφώνω την Επαγγελματική μου Ταυτότητα και προετοιμάζομαι για την διαδικασία μιας συνέντευξης επιλογής” και απευθύνεται σε φοιτητές Ευπαθών/ Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων.

Το εργαστήριο θα είναι διάρκειας 240′ (4 ώρες) και θα πραγματοποιηθεί στις 28/09/2022 και 30/09/2022 (2 ώρες ανά ημέρα).

Τα μέσα και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου περιλαμβάνουν:

  • Ηλεκτρονικό υλικό με παρουσίαση σε μορφή PowerPoint
  • Στοχευμένες ερωτήσεις
  • Διάλογο
  • Εικονική συνέντευξη επιλογής

Μαθησιακός στόχος- αποτέλεσμα βιωματικού εργαστήριου

  • Η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων των συμμετεχόντων ώστε να υποστηριχθούν στην προσπάθεια ευρέσεως εργασίας.
  • Η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις συνθήκες μιας επαγγελματικής συνέντευξης και τους λόγους που αξιοποιείται από τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους.

Ημέρες και Ώρες Διεξαγωγής

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, 16.00-18.00
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, 16.00-18.00

Αριθμός συμμετεχόντων

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 20 φοιτητές. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
* Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων ενδιαφέροντος, οι τελικοί συμμετέχοντες θα επιλεγούν με τυχαίο τρόπο (κλήρωση).
Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Χώρος Διεξαγωγής

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που συνιστά το νομοθετικό πλαίσιο: τήρηση των αποστάσεων, μάσκες, κ.α.
Η αίθουσα είναι η αίθουσα των Συλλόγων, η οποία βρίσκεται στο Α’ (Κτίριο Διοίκησης) στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου, στο ισόγειο, στο πίσω μέρος του κτιρίου, στο χώρο αριστερά στο αίθριο.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Επαγγελματικής Συμβουλευτικής της Κοινωνικής Μέριμνας τηλεφωνικά στο 2610.969622 ή στέλνοντας email στο info-socialwelfare@upatras.gr.
Ωράριο επικοινωνίας: 8:30 – 15:30 καθημερινά.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η προθεσμία για συμπλήρωση της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει λήξει.