Διαδικτυακό Σεμινάριο 2 Νοεμβρίου – Έμφυλη Βία – Παρενόχληση – Κακοποίηση

Στις 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο της Κοινωνικής Μέριμνας με τίτλο “Έμφυλη Βία – Παρενόχληση – Κακοποίηση”.
Ένα θέμα επίκαιρο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η αποσαφήνιση των συγκεκριμένων εννοιών και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να λάβει κάποιος που υφίσταται βία – παρενόχληση – κακοποίηση.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα.

Την έναρξη του Σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Ιατρικής, Μάρκος Μαραγκός, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Οι ομιλίες που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής:

  • “Εισαγωγή: Έμφυλη βία, ένα κοινωνικό φαινόμενο”, (Χριστίνα Γαλανού,
    Ψυχολόγος MSc, Κοινωνική Μέριμνα Πανεπιστημίου Πατρών)
  • “Το νομικό πλαίσιο προστασίας της γενετήσιας ελευθερίας” (Ελευθερία Παπαδογιάννη, Δικηγόρος ΜSc, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια)
  • “Δουλεύοντας με θύματα έμφυλης βίας” (Ευγενία Νικολοπούλου – Αναστασία Φουλούλη, Ψυχολόγοι, Στελέχη του Κέντρου Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων)
  • “Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κ.Ε.Θ.Ι. – Το φαινόμενο της Βίας” (Χρυσούλα-Μαρία Φλωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Κέντρου Πάτρας)

Στο τέλος, απαντήθηκαν από όλους τους ομιλητές ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του Σεμιναρίου.