Μικροποσότητες και καρυκεύματα στον ανταγωνισμό της ύπαρξης

Δημοσιεύτηκε από τον/την socialwelfare στις

Δρόμος μέσα σε δασος

Πολλές φορές, η ανθρώπινη παρουσία τονίζει την υπάρξη της με αναγκαιότητα και επιθυμία σε κάθε πτυχή της. Βιολογικά, ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμα και στις σχέσεις μας, οι ανθρώποι θέλουμε να στιγματισούμε την υπαρξη μας με ακραία σιωπή και ακραία φασαρία. Ψυχοφθορό αλλά αναγκαίο. Ματαίο αλλα ουσιώδες για να νιώθουμε. Ρίσκο και αναγνωνισμός οι μεγάλοι μας κανόνες που διδασκούν αρχές που μόνο η ίδια η ζωή θα μπορούσε να σε διδάξει άμεσα χωρίς επιπλοκές.

Δημοτικό, Γυμνασίο, Λύκειο και Πανεπιστημίο. Φάσεις που περνάμε οι περισσότεροι ανθρώποι του δυτικού πολιτισμού. Αρκετό να σε διδάξει βασικές αρχές της ζωης ή επαρκές να σε μορφώσει; Τίποτα;

Κάπως έτσι ξεκινάμε να κάνουμε την διαφορά και να είμαστε διαφορετικοί σε μια κοινωνία κοινών με διαφορά στην διαφορετικότητα. Απο διαφορά σε σχολή έως τρόπο σκέψης σε όλες τις πτυχές μας.

Τι ορίζει την πορεία μας, πιθανότητες, επιλογές, τυχαιότητα; Μάλλον ένας συνδυασμός επιλογών και πιθανοτήτων οδηγεί την πορεία μας και κατ’ επέκταση “κάνουμε την διαφορά” τονίζοντας την παρουσία μας στην κοινωνία.

Δρόμος μέσα σε δασος

Η διαφορά, θεωρώ, πως γίνεται πραγματικότητα όταν βλέπεις τα μικρά του κόσμου τουτου, και όταν σε χτυπά τουτο να αντεχείς γιατί σε πλάθει σαν πυλός και σου φωνάζει σαν μάνα, σε νουθετεί. Στα καλα απολαμβάνεις με εμπειρία και θεριεύεις το πάθος σου για συνέχεια με κινητρό να τα ξαναζήσεις πιο έντονα.

Άλλωστε, η οπτική της κάθε περίπτωσης είναι και η διαφορά μας και αυτο μας κανεί μοναδικούς απο την γέννησή μας ακόμα στην προσπάθεια μας να δουμε τον κόσμο μας ανταγωνιζόμενοι την ίδια την ζωή για να βγουμε νικητές.

Η ουσία της ζωής αφορά άλλωστε την σύνδεση μας με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και της ψυχής μας ενδότερα. Μια τέτοια ανασκόπηση προδιαθέτει και την ανωτέρω ανάπτυξη της ζωής καθως εάν όλοι επιτύχουμε την ανώτερη υπάρξη της οντότητας μας θα έχουμε και αναπτυξη της ίδιας της ζώης.

Για σκεφτείτε λοιπόν, τι είναι ευτυχία;

Κατσουλέας Διονύσης
Αγαπάω την τεχνολογία και τους ανθρώπους, ειδικά όταν ανακαλύπτω τι κρύβουν στα τρανζίστορ και στις ψυχές τους αντίστοιχα! Φοιτητής φυσικής με πηγή ενέργειας τα χαμόγελα και κίνητρο τον προβληματισμό.
~Integrity roads to uniqueness~