Every Life Matters

Δημοσιεύτηκε από τον/την socialwelfare στις

Ομαδα διαφορετικών ανθρώπων που περπατουν μαζί

Κανείς δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος από Κανέναν..

Αν ένας άνθρωπος έχει λιγότερα χρήματα από κάποιον άλλο, αυτό δεν τον κάνει λιγότερο άνθρωπο απ’ τον άλλο. Αν ένας άνθρωπος έχει χαμηλότερη νοημοσύνη από έναν άλλο άνθρωπο, επίσης δεν τον κάνει αυτό λιγότερο άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι αρτιμελείς, είτε όχι, είτε είναι πλούσιοι, είτε φτωχοί, είτε είναι ημεδαποί είτε αλλοδαποί μιας Χώρας, – είτε πολλά ακόμα είτε-, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, και πάνω απ’ όλα η ζωή τους έχει ακριβώς την ίδια αξία..

Ομαδα διαφορετικών ανθρώπων που περπατουν μαζί

Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αν η αξία ενός ανθρώπου είναι πιο σημαντική από κάποιου άλλου.. όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την εργασία, την πρόσβαση και την κοινωνία..

Γιατί, όμως, είμαστε τόσο άδικοι με τους άλλους;

Γιατί προασπιζόμαστε μόνο τα δικά μας «συμφέροντα»; Γιατί ασχολούμαστε να φτιάξουμε την δική μας ζωή, αλλά δεν ασχολούμαστε να φτιάξουμε την «δική μας» κοινωνία;

Για να είναι μία κοινωνία «καλή», πρέπει όλοι όσοι ζουν σ’ αυτή να είναι καλά..

Αν σε «ενοχλεί» ή σε στεναχωρεί η κυρία που ζητιανεύει στον δρόμο, ο άστεγος που κοιμάται στο πεζοδρόμιο, ο ναρκομανής που σου ζητάει λεφτά για την δόση του, η κοπέλα που εκδίδεται μπροστά στα μάτια σου, κάνε κάτι να αλλάξει αυτό.. κάνε κάτι ώστε να μην έχει η κυρία ανάγκη να ζητιανέψει, να έχει ο άστεγος σπίτι να κοιμηθεί, να απεξαρτηθεί ο ναρκομανής, να μην εκδίδεται η κοπέλα..

Δεν αξίζεις εσύ να ζεις παραπάνω ούτε λιγότερο από κανέναν από αυτούς.. Η ζωή σας έχει ακριβώς την ίδια αξία..

Μην γκρινιάζεις γι’ αυτά που σε ενοχλούν, Άλλαξέ Τα..

ΥΓ. Κι αν σε ενοχλεί η αλλοδαπή συμμαθήτρια του παιδιού σου ή ο ομοφυλόφιλος γείτονάς σου, κι αυτοί το ίδιο άνθρωποι με σένα είναι, και την ίδια αξία έχει η ζωή τους με τη δική σου.

χέρια που απεικονίζουν τον κόσμο

El fascismo se cura leyendo y el racismo se cura viajando (Miguel de Unamuno)

Φερτάκη Αντωνία
Κοινωνική Λειτουργός MSc Δράσης ΕΚΟ