Οδηγός για τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας των Windows 11

Δημοσιεύτηκε από τον/την socialwelfare στις

Εξώφυλο οδηγού

Προκειμένου να επιτευχθεί η στήριξη των Φοιτητών με Αναπηρία, η Κοινωνική Μέριμνα συντάσσει οδηγούς με σκοπό να διευκολύνει, κυρίως, τους Φοιτητές με Αναπηρία στη χρήση της τεχνολογίας και του λογισμικού που χρησιμοποιούν ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ο παρόν οδηγός, αναφέρεται στις επιλογές προσβασιμότητας που διαθέτουν τα νέα Windows 11, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούνται και αναμένεται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα Windows 10. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι οι περισσότερες από τις επιλογές που αναφέρονται, είναι διαθέσιμες και για προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Ο οδηγός βασίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του στον αντίστοιχο οδηγό που έχει ήδη εκδώσει η Microsoft, ωστόσο είναι πιο σύντομος και με βάση τις απαιτήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναφέρει αρκετές από τις διαθέσιμες επιλογές σε θέματα προσβασιμότητας που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης, ωστόσο δεν αναφέρεται ο τρόπος εφαρμογής τους, καθώς αυτό είναι εκτός του περιεχομένου του συγκεκριμένου οδηγού, ο σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση.

Ο λόγος που επιλέχθηκε να δημιουργηθεί ο οδηγός αυτός, είναι η ιδιαίτερα μεγάλη χρήση των Windows από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και η αναγκαιότητα να μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους φοιτητές, οι οποίοι πολλές φορές δε γνωρίζουν τις δυνατότητες παραμετροποίησης που τους παρέχονται.

Ο οδηγός χωρίζεται στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που παρέχονται ανάλογα με την πιθανή αναπηρία του χρήστη, ωστόσο μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε όλους τους χρήστες, ανάλογα με την περίοδο που βρίσκονται στη ζωή τους και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, τις περιστάσεις ή απλά τις προτιμήσεις τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε σε προσβάσιμη μορφή το σχετικό οδηγό.

Οδηγός για τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας των Windows 11

Σε περίπτωση που κάποιο ενδιαφερόμενο μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιθυμεί να εφαρμόσει κάποια ή κάποιες από τις αναφερθείσες παραμετροποιήσεις, αλλά δυσκολεύεται να βρει τον τρόπο να τις εφαρμόσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Κοινωνική Μέριμνα, ώστε να λάβει τη σχετική εξυπηρέτηση, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ: 2610 969633 / Email: militsoc@upatras.gr

Μηλιτσοπουλου Χρυσάνθη
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής MSc
Μονάδα Προσβασιμότητας
Κοινωνική Μέριμνα – Πανεπιστήμιο Πατρών